loading...
Velence utazás busszal

2 éj Velence a karnevál idején: repjegy és 3*-os szállás reggelivel 29.680 Ft!

Utazás Velence

Ha nem jó az időpont, írj nekünk és küldünk egy ajánlatot: info@travelhunter.hu

Az utazás ára: 29.680 Ft/fő

Időpont
2019. február 20-22.

Mit tartalmaz az ár?

  • ✈️ Repülőjárat
    Budapest ↹ Velence retúrjegy: Ryanair  
  • 🛏️ Szállás
    3*-os szálloda a “fő” szigeten, reggelivel

 

FOGLALÁS EGYBEN

 

Néhány előny a foglalásnál:

repjegy minden adót, illetéket tartalmaz / menetrend-változásnál a cég intézkedik helyetted / hozzáadható poggyász, biztosítás, transzfer és egyéb programok is a foglaláshoz / fizetés után azonnal megkapod a visszaigazolást és az elektronikus jegyeket!

Miért éri meg lefoglalni egyben a repjegyet és a szállást?

Ebben a cikkünkben elolvashatod, milyen előnyökkel jár mindez!

Poggyászinformáció

Az árban 1 db kis kézipoggyász van!

Wizzair- és Ryanair poggyászinformációk

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink 

Foglaláshoz segítség 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Utazás Velence – információ a városról

Velence (olaszul Venezia [veˈnɛt̪͡ːs̪jä]; velenceiül Venesia [veˈnɛːsja], latinul: Venetiae) város Olaszországban, az észak-olaszországi Veneto régió, és az egykori Velencei Köztársaság és a Velencei patriarkátus székhelye. Az Adriai-tenger északi részén lévő mocsaras Velencei-lagúnában, 118 kisebb-nagyobb szigeten fekszik, két jelentős folyó, a Pó és a Piave torkolata között. A várost sokszor illetik az „Adria királynője”, a „víz városa” és a „fény városa” jelzőkkel.

Velence létrejötte mind a természet, mind az ember munkájának köszönhető, ám a környezeti feltételeket a természeti tényezők alakították ki: a lagúnák és szigeteik a legutóbbi jégkorszak hatalmas folyamáradatainak és a tenger munkájának állandó összecsapásából származnak. Az Alpokból lezúduló, gleccserek által szaggatott kövek, törmelékek elérték a tengert, amit az Adria hullámai a part előtt teregettek el – így a nyílt tenger és a partok lapályaiba nyúló sekélyebb tengerrész között hosszú szigetek és nagy turzások jöttek létre. Így született meg a lagúna, amely 6–10 km szélességben ékelődik a nyílt tenger és a szárazföld közé.

A város klímáját a tenger határozza meg. Bár télen előfordulhatnak hideghullámok, nyáron pedig kánikula, a tenger felől szinte mindig érkezik friss szél. A téli időszakban néha sűrű tengeri pára burkolja be a várost.

Velence jellegzetessége az évente több alkalommal is előforduló magas vízállás (az acqua alta). Ilyenkor, november és április között, ár önti el a város mélyebben fekvő részeit.

Utazás Velence – a karneválról

A velencei karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül, a gondolák és a lagúnák városában.

A velencei karnevál hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, és hamvazószerda előtti napon, húshagyókedden ér véget.

Ezen a napon a város apraja-nagyja csónakra, bárkára, tutajokra száll és egész nap, illetve éjszaka ott tartózkodik. Mindenki a vízen ebédel és vacsorázik, állandó zeneszó kísérete mellett. A szórakozás minden formája előfordul, a tűzijátékokat is beleértve. A hajnalt is a vízen kell megérni, mert a hagyomány szerint aki a „redentore hajnalán” az Adria vizével vetett magára keresztet, az egész évre mentesül a betegségektől.