Legkedveltebb úti célok

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az úti célokat, ahová honfitársaink legszívesebben utaznak.

Nyaralás télen: Utazás a télből a nyárba

Hurghada (Gurdaka) Egyiptom

Hurghada egy igazi tengerparti üdülőrész 40 km hosszan az egyiptomi Vörös-tenger partvidékén. Híres a búvárkodásról, rengeteg búváriskola van a Sekala térségben. Sok étterem, bár, éjszakai klub található Hurghadán, míg az óvárosi rész, El Dahar a tradicionális egyiptomi bazárok hazája. A homokos tengerpart mentén minden igényt kielégítő szállodák várják a turistákat. (Tovább a teljes cikkhez)

Sharm el Sheik kedvezményes repülőjegyek

Sharm El Sheikh egy egyiptomi üdülőhely a Sínai-félszigeten a Vörös-tenger partján. Gyönyörű homokos strandjai, tiszta vize és korallzátonyai miatt nagyon népszerű nyaralóhely. Egyik legismertebb része a Naama Bay, ahol a pálmákkal övezett sétányain rengeteg bár, étterem várja az idelátogató turistákat. A Ras Muhammad Nemzeti Park a fő búvárközpont, ahol a Shark és Yolanda zátonyon és a Thistlegorm hajóroncs körül remek felfedezést tehetünk a Vörös-tengerben. Tovább a teljes cikkhez

Marsa Alam (Egyiptom)

Marsa Alam a legújabb egyiptomi üdülőhely a Vörös-tenger partján. Homokos tengerpartjai és korallzátonyai miatt egyre népszerűbb a turisták körében. Az U-alakú Abu Dabab Bay teknőseiről és a ritka dugongról híres. Ismert részei még az El Naaba Lagoon és a Wadi el-Gemal Nemzeti Park. Utóbbi jó kirándulóhely, amelynek partján csodás korallokat és delfineket láthatunk. (Tovább a teljes cikkhez)

Maldív-szigetek kedvezmányes árak

A Maldív-szigetek egy igazi trópusi paradicsom az Indiai-óceánon. 26 kör alakú atollból áll, amely több, mint ezer szigetet rejt. Csodás tengerpartjai, kék lagúnái és számos resortjai miatt híres nyaralóhely. Valószínű mindenki látott képen már vízi villát, ahol a bungalló padlóján keresztül a kristálytiszta víz és a halak láthatók. (Tovább a teljes cikkhez)

Seychelle szigetek

Az Indiai-óceán másik egzotikus helye Seychelle-szigetek. A több, mint 100 sziget buja trópusi növényzettel, gyönyörű tengerpartokkal és széleskörű vízi élővilággal rendelkezik. Elég csak megemlíteni, hogy a világ egyik legszebb tengerpartja, az Anse Lazio itt található. (Tovább a teljes cikkhez)

Utazás a Dominikai köztársaságba

A Karib-szigetek egyik tagjaként Dominika hófehér tengerpartjairól nevezetes. Legnépszerűbb nyaralóhelye Punta Cana, aminek nevét vélhetően már mindenki hallotta. Több csodás tengerparttal méltán érdemelte ki a Kókusz-part nevet is. (Tovább a teljes cikkhez)

Mexikó utazási tanácsok

Mexikó egyike a gazdag történelemmel rendelkező országoknak. Fedezd fel az azték és maja kultúrát, miközben nyaralsz! A Maya Riviérán Cancún és Playa del Carmen térségében egy csodás utazást lehet tenni! (Tovább a teljes cikkhez)

Dubai utazás idegenvezetővel vagy anélkül

Dubai az Egyesült Arab Emírségek legismertebb városa a luxusról és ultramodern épületeiről híres. A Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete is jelképezi mindezt a csillogást. A mellette található Dubai Fountain pedig remek zenei előadást nyújt fantasztikusan szép fényekkel karöltve! A Pálma-sziget és annak csücskében lévő Atlantis szálloda szintén kötelező látnivaló, ahonnan a rengeteg felhőkarcoló látványa lenyűgöző!
(Tovább a teljes cikkhez)

Thaiföld utazás tippek

Thaiföld egy igazi autentikus ázsiai ország. A hagyományokhoz hű épületek, királyi paloták, piacok, templomok ugyanúgy turistavonzó helyek, mint a trópusi tengerpartok. Fővárosa, Bangkok egy különleges hely. A modern épületek, negyedek mellett ikonikus templomok egész sora (Wat Arun, Wat Pho, Wat Phra Kaew) találhatók. Pattaya, Krabi, Phuket és Ko Samui pedig a tengerpartok szerelmesei számára nyújt aktív pihenési lehetőséget!
(Tovább a teljes cikkhez)

Előfoglalás: Spórolj akár 30%-ot a 2020-es nyaralásodon! Most érdemes foglalni

Rodosz (Görögország) látnivalók

Görögország szigetei mindig is népszerű nyaralóhelyek maradnak. Rodoszra is eljuthatunk a nyári szezonban közvetlen járattal, ahol garantáltan remek pihenés vár az odautazókra. Jöjjenek a Rodosz látnivalók legjobbjai!
(Tovább a teljes cikkhez)

Kréta utazás

Talán a legsokszínűbb szigetről van szó, ahol a gyönyörű természeti látnivalók keverednek a görög mitológiával. Na, meg persze a gyönyörű tengerpartok: Elafonissi, Falassarna, Balos, Chrissi és sorolhatnánk még tovább!
(Tovább a teljes cikkhez)

Zakynthos kihagyhatatlan látnivalói

Görögország egyik legnépszerűbb szigete a magyarok körében is felkapott. Főleg aki szórakozni akar, annak tökéletes választás Zakynthos. Na meg persze a strandok, amik a görög tengerpartok legszebbjei között vannak: ki ne akarna ellátogatni a híres Navagio öbölbe!
(Tovább a teljes cikkhez)

Fedezd fel Korfu legszebb látnivalóit

Az egyik legnépszerűbb és legkedvezőbb árú görög szigetet mutatjuk be Nektek! Mivel több ajánlatot szoktunk Korfuról kitenni, minden fontos információt megosztunk Veletek, hogy könnyen megszervezhessétek az utatokat!
(Tovább a teljes cikkhez)

A legjobb programok Kefalónia tengerpartjaira

Kefalónia a Jón-tengeren található, a görög szárazföldtől nyugatra. Homokos tengerpartok és sziklás részek uralják a szigetet. Fővárosa, Argostoli egy domboldalra épült, gyönyörű rálátással a kikötőre. Kefalónia szagatott partvonalát mészkősziklák, öblök és fehérhomokos strandok szegélyezik, mint például Myrtos (fehérkaviccsal vegyítve). Sok tengerpart csak gyalogosan vagy szűk, kanyargós utakon érhetők el. 
(Tovább a teljes cikkhez)

Belek (Törökország)

Belek a Török Riviéra egyik népszerű nyaralóhelye Side és Antalya között. Ez a város felel meg talán legjobban a turisták igényeinek, mivel a reptér nagyon közel van és a tengerpart is hosszú, lassan mélyülő. A parton egymást érik a jobbnál jobb 4 és 5 csillagos szállodák. A látnivalók közül kiemelendő Aspendos ókori színház, ahol manapság is vannak előadások.
(Tovább a teljes cikkhez)

Side (Törökország) szállodák és látnivalók

Side szintén népszerű török üdülőhely a Földközi-tenger partján. Gazdag ókori műemlékei teszik még szebbé a várost. Leghíresebb a tengerbe nyúló óvárosi részén áll az Apollón templomrom, amely jellegzetes oszlopaival és kőépítményeivel mintha kapu lenne a szárazföldre. Nem hiába ez Törökország egyik jelképe.
(Tovább a teljes cikkhez)

Alanya (Törökország) nyaralások/érdekességek

A Török Riviéra talán legnépszerűbb nyaralóhelye. Alanya éjszakai élete is vonzza a turistákat, a Cleopatra Beach pedig hosszan elterülő, széles tengerpartja a pihenést biztosítja. Nézd meg Alanya legjobb szállodáit!