10 csodaszép görög tengerparti strand

Görögország nagy népszerűségnek örvend a magyar turisták körében és a görög tengerpart sokak szemében a legszebbek között van. Szerencsére sok sziget közül választhatunk, így rengeteg szép strandot láthatunk. Mi most 10 csodaszépet mutatunk be, de természetesen ez csak egy kis ízelítő a sok szép tengerpart közül!

 

Navagio

Nem maradhat ki Zakynthos világhírű partszakasza. A fantasztikusan szép öbölben a fehér kavicsos strandhoz tartozik egy másik látványosság is, egy zátonyra futott csempészhajó. A kis partot mészkősziklák veszik körbe, ezért csak hajóval közelíthető meg.

Érdekel a videónk Navagio-ról?  Navagio

További zakynthosi helyek:  Zakynthosi helyek, ahová mindenképp el kell menned!

 

Myrtos

Kefalónia legnépszerűbb strandja két hegy lábánál fekszik, ami miatt remek panoráma tárul elénk. Már többször is Görögország legszebb strandjának választották ezt a fehér kavicsos tengerpartot.

Kefalóniáról itt tudhatsz meg többet:  Kefalónia 10 kötelező látnivalója

 

Canal D’Amour

Korfun, Sidari város mellett található a Szerelmesek csatornája nevű partszakasz. Itt nem egy klasszikus homokos partot, hanem egy sziklás részt kell elképzelni, ahol három öböl van. A legenda szerint az a pár, aki átússza ezt a csatornát, örökre együtt marad.

flickr.com / fabian.kron

Korfu bemutatásáról szóló cikkünk:  Korfu kisokos

 

Elafonissi

Európa legszebb strandjaként is emlegetik a Kréta délnyugati részén lévő tengerparti részt. Különlegessége a rózsaszín szín, ami az apróra tört korall- és kagylótöredékeknek köszönhető. Maga a név egy kis szigetet jelöl, amelyhez gyalog, a lagúnán keresztül lehet átsétálni. A görög tengerpart talán legszebb panorámával rendelkező helye.

flickr.com / Daniel PERRIES

Krétáról itt tudsz meg több infót:  Kréta bemutatása

 

Balos

Kréta északnyugati csücskében, egy lagúnában találjuk ezt a strandot. Elafonissihez hasonlóan rózsaszín-kék vize és a panoráma vonzza a legtöbb turistát. Gyerekeknek is tökéletes, mert az öböl jó részén csak bokamagasságig ér a víz.

 

Tsampika Beach

Rodoszon, Lindos és Faliraki között találjuk ezt a finomhomokos tengerpartot. Vize lassan mélyül, így gyerekek számára is remek strand. A panorámát a strand feletti fehér kolostor is szépíti, amihez egy legenda is kapcsolódik: gyerekáldáshoz mezítláb kell elgyalogolni ide.

Rodosz szigetét itt mutatjuk be:  Rodosz kisokos

flickr.com / Alessandra Kocman

Lalaria Beach

Skiathos szigete főleg erről a partszakaszról híres. Meredek sziklák ölelik a strandot, így csak hajóval juthatunk el ide. Figyelni kell, hogy csak jó időben menjünk ide, mert az északi szél miatti nagy hullámok elronthatják a kellemes fürdést!

 

Márványpart, Vathi öböl

Az Égei-tenger északi részén fekvő Thassos szigete tartogatja az egyik legkülönlegesebb tengerpartot. Mindez a fehér márványkavicsoknak köszönhető, amelyeket a hullámzás gömbölyűre csiszolt.

flickr.com / Marisa K.

Porto Katsiki

Lefkadha szigetén található ez a sziklák tövében megbúvó strand. Autóval érkezve egy sziklalépcsőn közelíthető meg, így fentről is látható, miért is az egyik legjobb görög tengerpart.

flickr.com  / Ntino Photography

Red Beach

Santorini délnyugati részén fekszik ez a vörös színű sziklák alatti strand. A parkoló egy görög ortodox templom körül van, ahonnan 300 méteres gyaloglással érhetjük el a partszakaszt. A vörös talaj és szikla, valamint a kék víz remek látványt nyújt.

flickr.com / Pietro Motta

Ajánlott cikk

Görög szigetek legjobbjai  

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇